Er wordt over ons gesproken

Stijn Elsen

Getuigenis van Stijn Elsen, Kaderstudio, architect van het project in de Timmermansstraat 49 in Vorst

“Het project betreft de renovatie van een bestaande eengezinswoning en de opdeling ervan in 2 ruime duplex appartementen in Vorst. Met dit project hadden we hoge ambities op het vlak van kwaliteit en circulair bouwen. We vonden in CC Autrement de juiste partner voor de realisatie van het project. Zo konden we onze eigen expertise op het vlak van circulair bouwen uitbreiden met de ervaringen van een aannemer met een gelijkaardige visie, namelijk het beperken van de impact van de bouwsector op onze leefomgeving. Naast de reeds voorziene oplossingen liet de samenwerking met CC Autrement toe om enkele duurzame alternatieven te realiseren voor de klassieke systemen. Zo is de vloer van de uitbreiding op het dak van het gebouw demonteerbaar en samengesteld op basis van gerecupereerde materialen. Daarnaast zijn ook de bakstenen binnenmuren afgewerkt met een ecologische kaleimengsel zonder toevoeging van cement. De constructieve samenwerking en open communicatie hebben geleid tot een resultaat waar iedereen (bouwheer, aannemer, architect) trots kan op zijn.”

Leo Verheyden

Getuigenis van
Leo Verheyden

Als eigenaar van verouderde gebouwen, sta ik ’s morgens op en denk ik: ik moet een loodgieter vinden om de verouderde boilers te vervangen, een dakwerker om een defecte regenafvoerpijp te herstellen, een elektricien, want de nieuwe keukeninstallatie vereist meer stroom. De schrijnwerker moet langskomen om die deuren bij te schaven en daarvoor moet de tegelzetter ook nog komen. De oude raamkozijnen zijn niet meer om aan te zien, ze zijn aan vervanging toe en de afwerking ervan dient opnieuw gedaan te worden. Achter een gebouw is een binnenplaats langzaam aan het verzakken en komen er barsten in een van de muren; snel nog metsers en grondwerkers laten komen. Wanneer komt de verwarmingsinstallateur? Is dit niet het moment om het huis te verbouwen? De badkamer opnieuw te doen? Een terras in de tuin. In de zomer moeten de gevels opnieuw worden geverfd… ’s Morgens opstaan en je afvragen hoe dit alles voor elkaar te krijgen, zonder opgelicht te worden; sommigen vragen waanzinnige prijzen, anderen hebben geen respect voor hun klanten, noch voor hun beroep. Er zijn er die met plezier beton gieten en anderen die gewoon maar wat doen. Die ochtend veranderde plotseling alles: ik moest het anders aanpakken. Ik moest de stress onder controle krijgen want zo kon het niet blijven duren. Google had net “CC Autrement” voorgesteld. Waarom niet, dacht ik. Ze zien er allemaal hetzelfde uit dus laten we deze eens proberen. Ik bel, een charmante stem luistert naar mijn verhaal en lijkt me te begrijpen. Er zal iemand langskomen om kennis te maken en mijn problemen te analyseren. Natuurlijk zijn er oplossingen, mijnheer, ik laat u binnen enkele dagen iets weten. De volgende dag komt een echte vakman me met respect en zichtbaar vol enthousiasme vertellen: er is dit en dat, goedkoper of duurder, meer of minder ecologisch. Ik hoor hem vertellen over respect voor het product, de natuur, de aarde, gerecycleerde materialen die populairder zijn dan nieuwe materialen. Ze zijn begaan met de mensen, met verschillende meningen. We praten wat en ik begrijp onmiddellijk dat zij me kunnen adviseren en helpen, dat ze de administratieve rompslomp kunnen organiseren, het ritme van het tijdschema en van de werkzaamheden kunnen regelen. Ik zal opnieuw kunnen ademen. Ik heb vertrouwen in hen. Ik kreeg gelijk, heb opnieuw rust in m’n hoofd en ik heb nog genoeg geld over om van een vakantie te dromen.

Farid El Kadri

Getuigenis van Farid El Kadri, eigenaar van 3 proxy Delhaizes

Ik kan niet meer doen dan hen warm aan te bevelen. Supercompetent, heel professioneel. Wat mij betreft, doe ik in de toekomst enkel nog op hen beroep.

Guillaume Stanisière

Getuigenis
Guillaume Stanisière

Wij zijn heel tevreden over Claude en zijn manier van opvolgen. Hij is steeds beschikbaar, reageert snel en geeft goed advies. Wij hebben Claude ingehuurd voor de bouw van ons appartement (van nul af aan). Hij heeft zonder problemen het plan van de architect gevolgd en stelde ons zelfs enkele aanpassingen voor om de ruimte te optimaliseren. De werkzaamheden liepen geen vertraging op en waren binnen de vier voorziene maanden voltooid. We willen graag opnieuw met hem samenwerken voor onze ramen en eikenhouten trappen. Als tip raden wij aan een werfvergadering te organiseren om de werkzaamheden elke week op te volgen en nauwgezet te werk te gaan bij de kleine details en afwerkingen naarmate de werken vorderen. Nog beter is het als u elke dag beschikbaar bent en langs kunt komen omdat u dan snel kan reageren in geval van problemen of aanpassingen. Een tweede tip is om steeds een extra budget te voorzien voor de kleine werkjes waaraan u aanvankelijk niet hebt gedacht.