Chiro Etterbeek

Het klein gebouwtje naast het ontvangstpaviljoen herbergt nieuwe toiletten voor de Chiro maar ook voor de bezoekers van het festival ‘Le regard de Bruegel’.

Voor de bouw ervan heeft men materialen gebruikt afkomstig van drie verschillende bronnen: hergebruik (materialen afkomstig van de ontmanteling van gebouwen die moesten worden gesloopt), overtollige materialen van diverse bouwplaatsen en deels nieuwe materialen. Minder dan een derde van de materialen is nieuw (in % kg).

Tegenwoordig maakt men in de bouwindustrie nog weinig gebruik van hergebruikte en overtollige materialen voor nieuwe constructies en verbouwingen; deze materialen worden over het algemeen herleid tot granulaten die weinig waarde hebben. Met dit bescheiden bouwproject wil men aantonen dat het ook anders kan.

Plaats commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code